Dentalni turizam

Kao što samo ime kaže, dentalni turizam je kombinacija posjeta zemlji radi odlaska doktoru dentalne medicine, uz uživanje u njenim turističkim destinacijama. Ipak, primarni razlog je popravak zuba. Razlog zašto se ljudi odlučuju na odlazak doktoru dentalne medicine u drugu zemlju je financijske prirode. Dentalne usluge u Hrvatskoj su višestruko jeftinije od većine europskih zemalja. Što je veći stomatološki rad, razlika u cijeni će više doći do izražaja. Ljudima se često isplati uzeti povratnu avionsku kartu, odsjesti u hotelu te popravit zube uz nižu cijenu svega zajedno od cijene popravka/rehabilitacije u matičnoj zemlji.

Zagreb nudi velik izbor povijesnih znamenitosti te prirodnih ljepota. Plitvička jezera su blizu, na more i plažu se može stići za sat vremena od Zagreba. Mnogobrojni shoping centri u i okolo Zagreba su na dohvat ruke. Treba spomenuti i izvanrednu gastronomsku ponudu…

Prije samog planiranja puta, najbolje je kontaktirati (kontakt) ordinaciju kako bi se informiralo o potrebnom zahvatu/zahvatima, te dužini potrebnog ostanka. Treba računati da za veći rad, naravno, treba i više vremena. Skračivanje neophodnih faza prilikom izrade stomatoloških/protetskih radova, radi uštede vremena, ne mora uvijek ispasti dobro.